Kötü Karne Getiren Çocukla İletişim Nasıl Olmalı ?

cocuk
1.Çocuğunuzun karnesi ile ilgili duyguları nedir ilk olarak bunu anlamaya çalışmalısınız.

2.Durumun farkında olmaması imkansızdır. Sürekli iletişim halinde kalarak bu durumu ve onun durumunu anlamaya çalıştığınızı hissettirmelisiniz. İlginizi hissettirmelisiniz.

3.Sadece bir dönem karnenin kötü gelmesi Dünya’nın sonu değildir. Bu sebeple hayattaki başarısının ve bu bir dönemlik karne ile ilgisi olmayacaktır. Bu fikri öncelikle siz içselleştirerek ona da geçiriniz. Ve ilerleyen zamanlarda bunu düzeltme imkanı olacağını sakince anlatınız.

4. Düşük notların sebebi nedir ? çocuktan mı? Ailedeki ortamdan mı ? Okul ortamından mı yoksa başka dışsal faktörlerlerden mi bunu tespit etmeye çalışınız.

5. Kesinlikle çocuğunuza kızmayın, bağırmayın, suçlamayın, yargılamayın, nasihat etmeyin. Bunlar hem iletişiminizi kesecek hemde tam tersi etkiler yapacaktır.

6. Çocuğunuzun yetenekleri doğrultusunda beklenti içinde olmalısınız. Örneğin matematik te başarısız olan birinin ısrarla matematik te başarılı olmasını istemek gerçekçi bir tutum olmayacaktır.

7.Zayıfları yüzünden iletişiminizi azaltır yada keserseniz yani tavır alırsanız bu çocuğunuzun öz güvenini yitirmesine sebep olacaktır.

8. Kesinlikle çocuğunuzu kendi yaşıtlarıyla, akranlarıyla, kardeşleriyle kıyaslamayın. Böyle bir davranış kendisini kötü hissettirip, özgüven kaybına yol açacaktır.

9. Karnedeki düşük notlar yerine iyi gelen notlara ya da davranışlara odaklanın. Başarının tek göstergesinin karne olmadığını anlatınız. Bunu çocuğunuza da hissettirin. Onun yeteneklerini ve artı özelliklerini keşfetmeye çalışın. Birlikte o yetenekleri doğrultusunda yönlendirmeler planlamalar yapınız

10.Kötü karne getiren çocuğun yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Böylece kendini daha iyi hissedecek ve var olan sorunu çözmek daha kolaylaşacaktır. Aksi bir tutum tamamen ters bir etki yaratıp çocuğu okuldan ve sizden uzaklaştırabilir.

11.Şunu asla aklınızdan çıkarmayınız: Karnede ki kötü notları ilerde düzeltme şansı her zaman vardır ancak kötü karne yüzünden bozulan ebeveyn-çocuk ilişkisini düzeltmek ise çok daha zor oalcaktır.

10. Kendinizi bu konularda yetersiz ve çaresiz hissederseniz; okuldaki rehber öğretmen, psikolog ya da çocuk psikiyatri uzmanından profesyonel destek alabilirsiniz. Bu sorunu daha çabuk tespit edip çözmenize yardımcı olacaktır.


BU YAZIYI OKUYANLAR ŞU YAZILARI DA OKUDU !!!
Günün En Çok İzlenen Sağlık Videosu
Son Dakika Hava Durumu Uyarıları