2023 Yılı Grip Aşısı Kimlere Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak ? Kimler Yaptırmamalı ?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamayla 65 yaş ve üstü yurttaşlar ile 65 yaşın altında olup kronik hastalığı bulunan hastalar için grip aşısı uygulamasının 15 Eylülde başlayacağını duyurdu.

GRİP AŞISI YAPTIRMA SÜRECİNE NASIL BAŞLANACAK ?

Vatandaşlar cep telefonlarına indirebildikleri eNabız uygulamasına giriş yaparak, profillerinde bulunan ‘İnfluenza Risk Durumu’ butonuna tıklayarak, grip aşısı alıp alamayacaklarını öğrenebilecek. 

eNabız sisteminde, risk grubunda olduğunuz görürseniz MHRS sistemi üzerinden aile hekiminizden randevu alıp grip aşısı reçetesi yazdırdıktan sonra eczaneye gidip aşınızı yaptırabilirsiniz.

65 YAŞ ALTINDA OLUP HANGİ KRONİK HASTALIĞI OLANLAR GRİP AŞISI YAPTIRMALI ?

Diyabet ve astım hastaları, kronik akciğer ve kalp damar hastaları mutlaka aşı yaptırmalıdır. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler, kanser hastaları ve lösemi hastaları, huzurevi, bakımevi gibi ortamlarda yaşayanlar da grip aşısı yaptırmalıdır.

KİMLER GRİP AŞISI YAPTIRMAMALI ?

6 aylıktan küçük çocuklar, Hamileliğin ilk 3 ayının içinde olanlar, Yumurta alerjisi ve protein alerjisi olanlar, Daha önce grip aşısına karşı allerjik reaksiyon görülenler, Daha önce grip aşısı yapıldıktan sonra 6 hafta içinde Guillain-Barre sendromuna yakalananlar grip aşısı olmamalıdır.


BU YAZIYI OKUYANLAR ŞU YAZILARI DA OKUDU !!!
Günün En Çok İzlenen Sağlık Videosu
Son Dakika Hava Durumu Uyarıları