Düzenli İşitme Cihazı Kullananlarda Ölüm Riski Azalıyor

Yeni bir bilimsel araştırmaya göre, ABD’li işitme kaybı olan yetişkinlerde düzenli işitme cihazı kullanımı, ölüm riskini %24 azaltıyor. Araştırma, 1.700’den fazla işitme kaybı olan yetişkini 10 yıl boyunca takip etti ve düzenli işitme cihazı kullananların çalışma döneminin sonunda hayatta kalma olasılıklarının daha yüksek olduğunu buldu. Araştırmacılar, işitme cihazlarının depresyon, bunama ve sosyal izolasyon gibi diğer koşullara karşı riski azaltarak ölüme karşı korumaya yardımcı olabileceğini söylüyor.

İşitme cihazı kullanımına engel olan bir dizi faktör var, bunlara maliyet, erişim ve kullananların kendini kötü hissetmesi gibi sebepler geliyor. İşitme cihazı kullanımını artırmak için stratejiler arasında daha fazla işitme uzmanı (Odyometrist) yetiştirme, sık ve erişilebilir işitme testlerinin yapılması ve maliyetlerin desteklenmesi gelmektedir.

Sonuç

Düzenli işitme cihazı kullanımı, işitme kaybının neden olduğu birçok olumsuz sonucu azaltmaya yardımcı olabilir. Özellikle yaşlılarda ölüm riskini %24 azaltabilir.

Kaynak :

BU YAZIYI OKUYANLAR ŞU YAZILARI DA OKUDU !!!
Günün En Çok İzlenen Sağlık Videosu
Son Dakika Hava Durumu Uyarıları