Koronavirüs Aşısı En Erken Ne Zaman Çıkabilir ?

Tüm Dünya koronavirüs aşısı bekliyor. Kronavirüs aşısı hakkında bir sürü yorum yapılıyor. Peki aşı en erken ne zaman gelebilir. Herkesin merak ettiği temel soru bu. Değişik ülkelerin aşı ile ilgili açıklamaları var. Aşağıda bu açıklamaları bulabilirsiniz. Dünya’da 100 den fazla merkezde aşı bulma çalışmaları devam ediyor.

ABD Pfizer Firması Aşı direktörü Dr. Mulligan:  Aşı 2021 Bahar Aylarına Ancak Yetişir  (7 Mayıs 2020)

Mulligan , “Gelecek bahara kadar bir Covid-19 aşısı beklemeyin” ifadelerini kullandı. Mulligan aşı çalışmalarını da detaylandırarak, “Araştırmanın ilk fazı güvenli olup olmadığını ortaya çıkaracak. Bu durum genelde 3 ya da 4 ay sürer” açıklamasında bulundu.





İsrail Monoklonal Antikorlar Geliştirdiğini ve Patentini Aldığını Duyurdu (6 Mayıs 2020)

Savunma Bakanı Bennett, Covid-19’u insan vücudunda izole edebilen “monoklonal nörtleştirici antikor” geliştirildiğini belirtti. “Koronavirüsün panzehirini geliştirmek için çığır açıcı bir adım” ifadesini kullanan Bennett, “monoklonal nörtleştirici antikor”un hastalığa yol açacak virüsü vücutta “nötralize” ettiğini ifade etti.

Hollanda ve Almanya Laboratuvarda Koronavirüsü Yenebilecek Antikor Geliştirdi. (5 Mayıs 2020)

Hollandalı ve Alman bilim insanlarının, yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) laboratuvar koşullarında yenme başarısını sergileyen deneysel bir monoklonal antikor geliştirdiği belirtildi. 47D11 kod adı verilen yeni antikor, testler sırasında, sadece Kovid-19 olarak bildiğimiz SARS-CoV-2 virüsünü değil, ona yakın olan ve şiddetli akut solunum yolu sendromuna olarak bilinen SARS-CoV virüsünü de yenme başarısını sergiledi. Antikorların özellikle yeni virüse korona (güneş tacı) şeklini veren ve insan hücrelerine sızmasını mümkün kılan sivri uçlu proteinleri hedef aldığı kaydedildi.

Prof. Dr. Songül Yalçın Aşıya Daha 6-18 ay var (4 Mayıs 2020)

Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Aşı Çalışmaları öğretim üyesi Prof. Dr. Songül Yalçın, koronavirüsün aşısının bulunmasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yalçın, “Dünya corona virüsle mücadelede faz-2’de. Faz-2’deki aşı çalışmasının da piyasaya sürülebilmesi için 6 ile 18 ay kadar süre gerekebiliyor. Şu anda faz-2’de 10 civarında aşı adayı var” dedi.

İsviçre ve Amerikan Moderna Firması Arasında 1 Milyar Aşı Dozu İçin Anlaşma (1 Mayıs 2020)

ABD’de corona virüsü için deneysel aşı geliştiren şirketler arasında ilk sıralarda yer alan Moderna, İsviçre merkezli Lonza Group ile anlaşma imzaladı. Buna göre iki şirket, yeni bir teknolojiyle geliştirilecek olan aşıdan 1 milyar doz üretecek. Moderna’nın deneme aşamasındaki aşısı yeni bir teknolojiye dayanıyor. Hücre içerisine virüs benzeri proteinler sokarak gerçek virüse karşı bağışıklık kazanılmasını sağlıyor. Bu çalışma, insan denemelerine geçiş için önerilen ilk proje konumunda.

Almanya ABD ve Pfizer Çalışması: Sonbaharda Acil Durumlar İçin Korona Aşısı Dağııtımına Başlayabiliriz (1 Mayıs 2020)

Pfizer Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, korona aşısını testlerinin Almanya’da başladığını ve izin çıkması halinde ABD’de de testlerin gelecek hafta başlayabileceğini belirtti. Test sonuçlarınıngelecek ay alınabileceğini açıkladı. Bourla, Testler başarılı olursa Pfizer’ın acil durumlar için aşı dağıtımına sonbaharda başlayabileceğini, daha geniş ölçekli dağıtım iznini de yıl sonunda alabileceğini belirtti.

İngiltere’den Korona Aşı Müjdesi: Haziran’da Hazır (1 Mayıs 2020)

İngiltere’de Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca, koronavirüse (Covid-19) karşı ortak aşı üreteceklerini açıkladı. Klinik hasta deneylerinin devam ettiği belirtilen aşının Haziran ayı gibi hazır olacağı duyuruldu. AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin yaptığı bu ortaklık kapsamında, aşı adayı başarılı olursa dünya çapında erişebilir olacak. Aşının, düşük ve orta gelirli ülkelerde hızlı dağıtılması için uluslararası ortaklarla çalışılacak. Anlaşmanın her iki tarafı da kar amacı gütmediklerini, sadece üretim ve dağıtım için bütçe ayırdıklarını bildirdi.

ABD : Korona Aşısı Ocak Ayında Hazır Olabilir (30 Nisan 2020)

ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüsle mücadele kapsamında kurduğu ekipte yer alan doktor Anthony Fauci, bugün katıldığı bir televizyon programında koronavirüs aşısı için en net tarihi verdi. Fauci, çalışmaların devam ettiğini söylerken ocak ayını işaret etti.  Fauci, “Ben Ocak ve Şubat ayında ne diyordum, 1 yıl ile 18 aylık bir süreç olduğunu söylüyordum aşı için. Dolayısıyla gelecek yılın Ocak ayı bir yıl oluyor. Başta söylediğimden çok da farklı bir sonuç çıkmayacak” ifadesini kullandı.

Türkiye TÜBÜTAK: 9 Ay içinde Klinik Öncesi Aşama Tamamlanacak (30 Nisan 2020)

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 25’i üniversite toplam 41 kuruluşun oluşturduğu ‘Covid-19(corona virüs) Türkiye Platformu’nun seferberlik halinde ilaç ve aşı çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Mandal, “Klinik öncesi aşamaları ilaç için bu yaz aylarında belki daha da erken üretme noktasında olacağız. Aşı çalışmalarında ise 9 aylık bir zaman dilimi içinde klinik öncesi aşama tamamlanacak” dedi.


BU YAZIYI OKUYANLAR ŞU YAZILARI DA OKUDU !!!
Günün En Çok İzlenen Sağlık Videosu
Son Dakika Hava Durumu Uyarıları